Karin Jochems

Karin Jochems docent dwarsfluitMijn muzikale carrière begon aan de Terneuzense Muziekschool, waar mijn docent Etienne Claeys me vanaf het eerste moment enthousiast maakte voor muziek. Solospel, samenspel in allerlei vormen; het begon al vroeg en is een onlosmakelijk deel van mij geworden!

Ik heb aan het Utrechts Conservatorium gestudeerd bij Abbie de Quant, waar ik zowel mijn Eerste als Tweede Fase diploma heb behaald. Daarnaast heb ik aan nationale en internationale fluitconcoursen en masterclasses deelgenomen bij o.a. Wil Offermans, Aurèle Nicolet, William Bennett, Peter-Lukas Graf, Jean-Claude Gérard, Patrick Gallois en Vincent Cortvrint.

Sinds mijn conservatoriumperiode ben ik als docente actief; het begon met mijn lespraktijk in Terneuzen, later werkte ik bij Stichting Muziekonderwijs Cothen en Stichting TOON in Gorinchem. Sinds 2008 geef ik fluitles bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort, waarvan ik tussen 2008 en 2020 (mede)eigenaar ben geweest.

In mijn bedrijf Jochems Music Services combineer ik alle muzikale activiteiten. Als uitvoerend musicus ben ik te vinden in de meest uiteenlopende bezettingen en muziekstijlen. Zo treed ik regelmatig op met de organisten Jamie de Goei en Ko Zwanenburg. Met het New Venture Trio heb ik opgetreden met o.a. Miranda van Kralingen en Sytse Buwalda. In 2007 speelde dit ensemble bij de doop van Prinses Ariane.

Met fluitiste Margreet Niks en pianiste Laura Hölzenspies vorm ik het ART Ensemble (Air, Rhythm Touch) en sinds 2008 met gitarist/ componist Adriaan Dropsie het duo Entre Dos. Entre Dos brengt eigen werk van Adriaan Dropsie in Spaans klassieke stijl, met een vleugje latin en jazz. Deze zijn te beluisteren zijn op de cd's 'Encuentro'(2008), 'Impresiones' (2010) en 'Cambios' (2018).

Kortom: ik houd me op een breed muzikaal vlak bezig en draag die diversiteit en het enthousiasme graag uit naar mijn fluitleerlingen!
Daarbij vind ik een fijne en persoonlijke sfeer in de les erg belangrijk, zodat de leerling zich vrij voelt om zijn/ haar prachtige hobby te beoefenen.