Piano

Al eeuwen geleden ontdekten grootheden als Mozart en Chopin de veelzijdigheid van de piano. Je kan er als solist op spelen, je kan samenspelen met andere instrumenten, met vier of meer handen op de piano spelen en je kan zelfs zingen en pianospelen tegelijk. Vaak kan je na de eerste les al een liedje spelen, omdat er gelijk een toon klinkt als je een toets aanslaat.
Daarbij zijn vele stijlen mogelijk, van klassiek tot pop.
Samen zoeken we naar de meest geschikte muziek voor jou.

In de lessen wordt gewerkt aan de theorie: ritme, noten, toonladders, akkoorden etc. We trainen het gehoor en letten op houding, klank, pedaalgebruik, techniek en op jouw eigen niveau leer je mooi muziek maken.

Vorm van de lessen:

  • Individueel
  • Met twee leerlingen tegelijk. (Bij voldoende aanmelding.) Leerlingen van dezelfde leeftijd en/of niveau. Als na verloop van tijd blijkt dat de leerlingen qua niveau of interesse erg verschillend zijn wordt in overleg met de docent naar een andere lesvorm gezocht.

Thuis moet er natuurlijk geoefend worden. Bij voorkeur op een akoestische piano, maar als je nog niet zeker weet of je pianospelen echt leuk vindt of je hebt de ruimte niet voor zo’n groot instrument dan is oefenen op een digitale piano ook goed. Het is bij veel pianozaken mogelijk eerst een piano te huren, met recht van koop. Oefenen op een keyboard kan alleen de eerste lessen.

Wil je meer weten of de piano eens proberen neem dan contact op met Muziekschool Scherpenzeel.