'Geslaagd, spetterend concert'

Muziekvereniging Caecilia verzorgde zaterdag 14 januari samen met de muziekschool van Scherpenzeel een spetterend nieuwjaarsconcert in De Breehoek. De organisatie kijkt terug op een 'zeer geslaagd en spetterend concert'.

De bezoekers werden vermaakt met een afwisselend programma, waar-in zowel het orkest, als de slagwerkgroep en de jeugdslagwerkgroep van zich lieten horen. "Caecilia opende het concert met een mooie, stevige mars, genaamd Gliick Auf van componist Johan Wichers. Het was een feestelijke mars, wat ervoor zorgde dat de sfeer erbij de bezoekers meteen goed in zat."

Mooi composities
Nadat het orkest nog een stuk ten gehore gebracht had, was de jeugdslagwerkgroep, onder leiding van Dick LeMair aan de beurt om twee composities te spelen. Hierna was het de beurt aan de 'grotere jongens', zoals Paul Buisman, de speaker van de avond hen noemde. Onder leiding van dirigent Ria Kornet kreeg het publiek twee fantastische stukken te horen, uitgevoerd door de slagwerkgroep. Eén stuk, genaamd 'My love is like a red, red rose' was al eerder ten gehore gebracht tijdens de kerstsamenzang in de Grote Kerk op 24 december. Na wat wisselingen speelde het orkest, samen met leerlingen van muziekschool SMS 'Wiener Strauss'.

Tijdens de pauze werden door verschillende leden van Caecilia een paar honderd lootjes verkocht. "Een groot succes." Na de pauze nam het orkest de bezoekers mee op reis naar Ierland, met twee 'Irish Songs'. Na deze twee rustige nummers, speelde het orkest 'Pixar Movie Favorites', bekende filmmuziek.

Champagne
Hierna begaf Ria Kornet zich nog één keer naar de andere kant van de zaal om samen met de slagwerkgroep hun twee laatste stukken te spelen. Terwijl het orkest, de (jeugd) slagwerkgroep en de leerlingen van SMS zich klaar maakten voor het slotstuk, werd iedereen in de zaal voorzien van een glas champagne. Daarna werd getoast op het nieuwe jaar en speelden het orkest, de (jeugd)slagwerkgroep en de leerlingen van de muziekschool 'Happy New Year'.

Na afloop sprak Ria Kornet van een 'zeer geslaagde avond. "De leerlingen hebben enorm goed gespeeld, samen met het orkest. De samenwerking met de muziekschool was erg goed, dit is zeker voor herhaling vatbaar. Het is een begin van een mooie samenwerking. Scherpenzeel mag trots zijn."

Meer informatie over de muziekschool op deze website of door te mailen naar: sms-scherpenzeel@live.nl

Klik op een foto voor een vergroting


Ouder nieuws

Afsluiting AMV seizoen 2021-2022