Kunst‐ en Cultuurbeoefening mogen weer binnen. Muziek‐ en danslessen zijn weer mogelijk. Maar: blijf bij verkoudheidsklachten thuis... Lees meer in de nieuwsbrief van oktober

Eva van den Bosch

Eva van den Bosch heeft muziektheater gestudeerd op het ArtEZ conservatorium in Arnhem waar ze in 2013 afstudeerde. Haar afstudeervoorstelling werd gecoacht door Harry Piekema en werd verkozen tot ‘Finest of the finals 2013’.
Ze kreeg les van Elena Vink (klassiek) en Jolande Geven (jazz / pop). Ter aanvulling op haar studie volgde zij vele workshops en masterclasses bij o.a Pia Douwes en Karin Bloemen.

Eva is werkzaam als zangdocente, muziek­theater­maker, zangeres, (stem)actrice.
Door haar brede vocale opleiding heeft zij een sprankelende eigen lesstijl ontwikkeld als zangdocent.
Van klassiek tot kleinkunst en van musical tot jazz. Ze was als zangdocent verbonden aan de Nederlandse Musicalacademie.

Naast het geven van zang en muziektheaterlessen speelt Eva haar jeugd- en familievoorstelling De Wonderbaarlijke reis van Mannetje (7+) in de Nederlandse theaters en voor het basisonderwijs. Ook tourt zij samen met Pianiste Deborah van der Velde met de voorstelling Er was eens een mens door het land. Deze voorstelling behaalde in 3 categorieën de tweede plaats tijdens het Café Theater Festival 2016 (categorieën: publieksprijs, juryvakprijs en Midzomergrachtprijs). Tevens is zij frontzangeres van de formatie Eva&Friends. 

Haar voorstelling Zielehuid werd genomineerd voor de Delft Fringe publieksprijs 2014.

Tijdens de jubileumtour vier40 van dansgezelschap Introdans zong ze in het koor van Les Noces, een muziekstuk geschreven door Igor Stravinsky. Ze leent haar stem aan jingles, hoorspelen en ingesproken jeugdboeken, aan kindercd’s als Ik ben een nijlpaard bij het gelijknamige prentenboek en Brul van Dierenpark Amersfoort (tekst: Henk Westbroek). In 2012 nam ze met Erik Mesie het duet Ik sta op en zong dit tevens tijdens diens theatertour Toontje Later.