Sinds 16 december 2020 is de Muziekschool weer gesloten. In ieder geval tot en met de voorjaarsvakantie worden de reguliere lessen niet in de Breehoek gegeven. Iedere docent kan met de eigen leerlingen afspraken maken over online-lessen.

Anna Oerlemans

Anna Oerlemans, docent gitaarAls jong meisje had ik pianoles maar toen mijn broertje een Spaanse gitaar op zijn verjaardag kreeg, was ik stikjaloers. Gelukkig vond hij gitaarspelen al snel niet leuk meer en mocht ik zijn lessen 'opmaken'. Ik was toen dertien jaar oud. Toen ik zeventien was, werd ik aangenomen in de vooropleiding van het Brabants Conservatorium. Daar heb ik in 1980 mijn B-diploma behaald en in 1982, het diploma Uitvoerend Musicus.

Al op mijn 17de had ik mijn eerste leerling, mijn proefkonijn. Intussen heb ik erg veel ervaring opgedaan met zeer verschillende leerlingen: jong, oud of iets daartussen, heel muzikaal of niet zo muzikaal of iets daartussen. Iedere leerling is er voor mij één en daarom gebruik ik geen standaard lesprogramma maar stem ik de lessen af op de wensen en mogelijkheden van de leerling.

Naast lesgeven in mijn privé-praktijk en aan Muziekschool Scherpenzeel speel ik samen met Jos Dingelhoff (fluit) in duo Aeolus. Verder werk ik regelmatig samen met andere gitaristen en/of violisten en zangers.