Afsluiting AMV

11 april 2021

Van Piccolo Mio, rammen drammen op mijn drumstel tot aan Do Re Mi uit de Sound of Music. 

Eind september 2021 zijn 9 leerlingen gestart met AMV lessen. AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming. Tijdens deze lessen hebben we de leerlingen kennis laten maken met muziek, door samen liedjes te zingen, te dansen en blokfluit te spelen. 

Maandagavond 11 april vond de afsluiting plaats na 25 lessen. Ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes waren allemaal welkom bij de afsluiting. 

Marja Mostert opende de avond en gaf daarna het woord over aan Yvonne, de docent.
Yvonne heeft ons door de avond heen geleid. De leerlingen hebben een uur lang van alles laten horen en zien. Ze hebben gezamenlijk blokfluit gespeeld, maar sommige leerlingen speelde ook iets alleen of met zijn 2e. Het nummer 'de school is uit' was favoriet bij de leerlingen. 

Het Do-Re-Mi werd uitgevoerd op de klankschalen. Iedere leerling kreeg een toon en moest op het juiste moment de toon laten horen. Waardoor het Do-Re-Mi uit de Sound of Music tevoorschijn kwam. Wat nog extra moeilijk werd door het meezingen maar ook nog in de gaten houden wanneer hun toon aan de beurt was. 

Er werden 'handen'dans liedjes laten zien.  

Maar bovenal werd er gezongen:  

Over oma's schuiftrompet, waarbij de leerlingen op het laatst expres vals moesten zingen. Maar dat dat toch best heel lastig blijkt te zijn om expres vals te zingen. Maar ook werd er gezongen over 'rammen drammen op mijn drumstel' en kwam Piccolo Mio van Toon Hermans voorbij. 

Aan het eind van de avond hadden alle leerlingen hun diploma verdiend! 

Trala, tralala, tierelierelier 
En als je met me mee wilt doen, dan doet me dat plezier..  

We gaan natuurlijk niet alles verklappen want volgend seizoen starten we weer met AMV lessen voor kinderen uit groep 4, 5 en 6. Meer informatie is op te vragen bij sms-scherpenzeel@live.nl of secretaris@caecilia-scherpenzeel.nl 

Klik op een foto voor een vergroting


Ouder nieuws

In memoriam Gert Mannee