Toejoe’s verjaardag - einduitvoering van de AMV-groep

5 juni 2019

Op woensdag 29 mei was in de Breehoek de einduitvoering van de AMV-groep. De leerlingen vertelden, zongen en musiceerden het verhaal van het jarige olifantje Toejoe.

Hij woont in de oerwoud en wil graag zijn verjaardag vieren, maar hij moet alles zelf regelen. Zo schrijft hij uitnodigingen en verstuurt ze met de papagaaienpost. Hij bouwt een afdak voor zijn feestplek, want een oerwoudregenbui stort neer. Hij verzamelt fruit voor een taart en slaapt dan vermoeid in juist als de gasten komen.

Aapje heeft de beste idee, ze maken hem wakker met: Happy birthday “Toejoe”- zo klonk het dan ook vrolijk door de Breehoek! De kinderen zongen liederen en begeleidden zich zelf met boomwhackers en ritme-instrumenten, ze hadden een fruit-rap geschreven voor de taart en er stortte ook een heuse regenbui neer met een regenstaf en andere oerwoudgeluiden.

Ter afsluiting van het zingspel en van de hele cursus Algemene Muzikale Vorming kregen de jonge muzikanten een diploma en een lekkere muzieksleutel van koekjesdeeg, die heel snel opgesnoept werd.

Volgend jaar start weer een nieuwe cursus AMV en wie nu voor de vakantie nog aan de slag wil kan een project “Peter en de wolf” volgen. Bij “Peter en de wolf “ luisteren we naar het sprookje, leren de muziek van Prokofjew kennen en knutselen zelf muziekinstrumenten, waarmee we dan aan het eind van de cursus het sprookje zelf spelen.
De lessen vinden plaats 5x op dinsdag van 15.45 tot 16.45u in de basisschool De Dorpsbeuk.


Ouder nieuws

Veel belangstelling voor open avond Muziekschool