Muziekschool op nieuwjaarsreceptie gemeente Scherpenzeel

5 januari 2019

Op donderdag 3 januari hield de Gemeente Scherpenzeel haar nieuwjaarsreceptie. Behalve de presentatie van de eerste kinderburgemeester, was er ook muziek: leerlingen van de muziekschool zorgen voor de goede sfeer die hoort bij het dorp Scherpenzeel.

Veel inwoners, lokale ondernemers en vertegenwoordigers van het verenigingsleven waren aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur. Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld blikte in haar speech terug op 2018. "Toen ik vorig jaar mijn nieuwjaarswensen voor u mocht uitspreken, was ik hier net benoemd als waarnemend burgemeester." Door het definitief vertrek van burgemeester Visser bleef ze langer dan gepland. "Overigens tot genoegen, want ik ben Scherpenzeel zeer gaan waarderen" aldus Van Rhee-Oud Ammerveld

De 11-jarige Lena Marchal, leerling van de Dorpsbeuk, is deze avond geïnstalleerd als Scherpenzeels eerste kinderburgemeester. Zij gaat het 'ambt' bekleden voor de duur van een jaar. Van burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld kreeg zij een eigen ambtsketting omgehangen. Daarna hield Lena haar eerste speech. Zij pleitte onder meer voor meer lessen op de basisschool waarin kinderen leren om hun afval op te ruimen. Ook stelde zij voor om bijvoorbeeld twee keer per jaar met alle basisscholen in Scherpenzeel de straat op te gaan om afval op te ruimen. "Zo blijft ons mooie Scherpenzeel ook mooi", aldus de kersverse kinderburgemeester. "Er zullen vast meer kinderen zijn die goede ideeën hebben, of misschien hebben zij een vraag. Als dat zo is, zoek mij dan gerust op en dan zal ik kijken van er mogelijk is."

Aan het begin van de avond zorgde leerlingen van de muziekschool voor een goede sfeer. Er speelden jongeren op piano, dwarsfluit en harp. Hoe belangrijk muziek is voor jonge (en oude!!) mensen, werd hiermee onderstreept. Veel aanwezigen herkenden het belang van de muziek. "Het was prettig om naar de luisteren en leuk om te zien," zo meldde een bezoeker.

Klik op een foto voor een vergroting


Ouder nieuws

Creatieve open avond