Harp

Wist je dat...
De harp een van de alleroudste muziekinstrumenten ter wereld is? Het begon allemaal zo'n 3500 jaar voor het begin van onze jaartelling. De mensen gebruikten een pijl en boog om mee te jagen en ze ontdekten dat het loslaten van het gespannen touwtje geluid gaf. Toen hebben ze een speciale boog gemaakt met vijf touwtjes op een rij, vijf snaren. Die boog was bedoeld om muziek mee te maken. Het was de eerste harp: de boogharp.

Daarna is de harp nog heel erg veel veranderd tot aan de vorm die we nu kennen. Er kwam een hoek in zodat er meer snaren op pasten en later werd de hoek dicht zodat er meer spanning op kon staan en er nog meer snaren op konden. Nu heeft een harp meestal 34 snaren, en een grote concertharp heeft er zelfs 47!

Omdat er nu zo veel snaren op een harp zitten, hebben ze verschillende kleuren. Zo kun je zien waar je moet beginnen met het spelen van een liedje. Rood is altijd een C en blauw een F.

Eén land heeft zelfs een harpje op zijn euromunten gezet. Weet jij welk land dat is???

Wat kun je van harplessen verwachten?
Ontdek zelf wat de harp met u / jou doet!
De harp is zowel een melodie- als akkoordinstrument en er zijn veel verschillende muziekstijlen op te spelen. Klassieke muziek, jazz, volksmuziek (Zuid-Amerikaans, Keltisch), geestelijke muziek; het kan allemaal!

Er zijn diverse harpwinkels in Nederland die goede instrumenten aanbieden - te koop, maar ook te huur. Zo heeft u al vanaf ongeveer € 40,- per maand een harp in huis. Op een regelmatige stembeurt na vraagt het instrument niet tot nauwelijks om onderhoud.

Wil je meer weten of de harp eens proberen neem dan contact op via de contactpagina.