Dwarsfluit

De dwarsfluit is een van de oudste instrumenten in de wereld en wordt overal gespeeld. De fluit heeft een prachtige klank en je kunt eraan veel plezier beleven. Je kunt solo - dus alleen - spelen, gezellig in een fluitensemble of in een orkest samen met andere instrumenten. Bij de muziekschool Scherpenzeel kun je alleen les krijgen, of met z’n tween. Regelmatig spelen we voor uitvoeringen met een fluitensemble en er is een orkest, waar je eerste ervaringen kunt opdoen.

Voor de fluit is veel muziek in verschillende stijlen geschreven, je hebt zeker al oude barokmuziek gehoord, bv van Bach of Handel, en vast ook klassieke muziek van bv. Mozart of Haydn. Er is natuurlijk ook veel romantische muziek, moderne stukken en ook wereldmuziek, bv Klezmer (dat is Joodse muziek). Je kunt alle soorten muziek spelen, er zijn boeken met Cd, je kunt met piano spelen of ook met bijna alle andere instrumenten.

Als je nieuwsgierig bent geworden kun je een afspraak met de dwarsfluitdocente Susanne Wendler maken en een keertje komen luisteren in een gewone les of je probeert het zelf uit in een proefles. Je kunt een fluit van de muziekschool voor de proeflessen krijgen, maar als je besluit verder te gaan, moet je zelf een fluit kopen. Het beste zijn dan leerlingenfluiten van bv Yamaha, Jupiter, Pearl of Arista. Nieuwe fluiten kosten ca 600, gebruikte kun je soms via internet vinden rond de 200 of 250. Bij de aanschaf van een instrument kan de docente je natuurlijk altijd helpen en advies geven.